Skal du søge ind på et eller flere universiteter? 

Her får du et samlet overblik over forskellen på, hvordan SDU, KU, CBS og AU håndterer kvote 2 optagelsen.

Du vil sikkert opleve, at der både er forskelle og ligheder i processen på de forskellige universiteter. Det er vigtigt, at du
sætter dig grundigt ind i kravene til din ansøgning, der hvor du skal søge om optagelse. 

 

Ønsker du at læse mere om et eller flere af universiteterne, kan du klikke herunder

Overblik over kvote 2 på SDU, KU, AU og CBS

Herunder finder du den mest relevante kvote 2 information for hvert universitet.

Københavns Universitet

KU har deres egen særlige kvote 2-prøve, hvor du på 2 timer skal løse mellem 60 og 70 opgaver. Prøven tages som udgangspunkt i KU´s eksamenshus på Søndre Campus, Karen Blixens Vej 28 i København. Derudover regner KU også med at tilbyde en online prøve til særlige ansøgere.

Hvis du består kvote 2-prøven - og er blandt de bedste på den uddannelse, som du søger optagelse på - vil du gå videre til KU´s kvote 2-interview.

 

Læs mere om Kvote 2 på KU

 

Syddansk Universitet

SDU benytter den såkaldte uniTEST, hvor du på 2,5 time skal løse 95 opgaver. Testen (uniTEST) tages som udgangspunkt hjemmefra, hvor du og din computer vil være overvåget under hele testen.

Efter uniTEST´en venter en eller flere fagspecifikke tests, som er forskellige afhængig af, hvilken uddannelse på SDU, som du har søgt optagelse på. Det kan eksempelvis foregå som et mundtligt interview.

Læs mere om Kvote 2 på SDU

 

Aarhus Universitet

Der er vidt forskellige kriterier for kvote 2 på uddannelserne på AU. Det kan være en motiveret ansøgning eller en uniTEST, ligesom på SDU, hvor du på 2,5 timer skal løse 95 opgaver. I 2022 er det kvote 2-ansøgere til diplomingeniøruddannelser samt de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser, som skal igennem uniTEST´en og adgangsprøve. Søger du ind på Medicin skal du også til uniTEST. Vi anbefaler, at du ser på AU´s hjemmeside, hvis du er i tvivl om, hvorvidt den uddannelse, som du søger ind på er omfattet af uniTEST´en. Testen afholdes – indtil videre – ved fysisk fremmøde på AU.

Efter uniTEST´en skal du deltage i et fagnært program på AU, som er specifikt for den uddannelse, som du har søgt optagelse på.

 

Læs mere om Kvote 2 på AU

 

Copenhagen Business School

CBS benytter ikke en kvote 2-prøve. Ved optagelse på CBS via kvote 2 skal du på de fleste uddannelser i stedet skrive en motiveret ansøgning. Vi anbefaler, at du ser på CBS´hjemmeside, hvis du er i tvivl om, hvorvidt man skal skrive en motiveret ansøgning til den uddannelse, som du søger optagelse på.

Læs mere om Kvote 2 på CBS