Afslag på Psykologi-studiet

Mit navn er Josephine, jeg er 23 år gammel og læser til sygeplejerske på 4. semester på KP. Det er dog slet ikke min plan at blive ved med det.

Efter en festlig tid i gymnasiet og et lige så festligt sabbatår ville jeg gerne læse til sygeplejerske, så det kom jeg ind på via kvote 1. Efter 2 år på studiet, fandt jeg ud af at psykologien interesserede mig mere. Jeg valgte at droppe ud af sygeplejestudiet for at forfølge drømmen om at blive psykolog. Men adgangskvotienten til psykologistudiet var desværre højere, end hvad mit karaktergennemsnitsnit fra gymnasiet kunne række til, så jeg måtte ty til andre midler - kvote 2 prøven! Min plan blev at søge ind via kvote 2 på både KU og SDU og helt ærligt – nogen skal jo komme ind via kvote 2, så hvorfor ikke mig?

Efter noget research blev det hurtigt klart for mig, at jeg måtte gøre noget for at forbedre mine chancer til prøven, så jeg googlede efter hjælp. Jeg kom ret hurtigt frem til ASPIRI’s hjemmeside og tilmeldte mig to kursuspakker, som klæder dig på til kvote 2 prøverne. Det gode ved de her pakker er, at man kan lave opgaver og modtage undervisning, som det passer dig. Med et fuldtidsarbejde ved siden af, er det altså meget rart.

Forberedelsen til kvote 2 prøver:

Jeg startede forberedelserne ca. 3 måneder før prøven, så jeg var i god tid. Det var en kæmpe hjælp for mig at have noget materiale, som jeg kunne forholde mig til, så jeg ikke følte mig helt på bar bund til prøven. Det tager ”chokket” fra en når man sidder til prøverne, fordi man ved hvilke slags opgaver, man bliver præsenteret for.

Jeg startede med at lægge en plan for, hvor mange undervisningsvideoer jeg kunne nå på en uge samt, hvilke opgaver jeg skulle nå igennem.

Jeg var særligt fokuseret på at øve opgaver i de kategorier, som jeg vidste, at jeg havde svært ved – især matematik. Man glemmer rigtig meget basic matematik efter gymnasiet, og det blev jeg faktisk ret overrasket over. Men bare rolig – det er altså helt normalt og man får hurtigt ”the hang of it” igen. Så var det ellers bare at øve, øve og øve lidt mere indtil jeg skulle til prøverne. 

Kvote 2 prøverne:

Prøverne var svære, også selvom jeg havde forberedt mig så godt, som jeg nu kunne. Jeg fik desværre afslag fra begge studier, men i det mindste kunne jeg klappe mig selv på skulderen, fordi jeg gjorde hvad jeg kunne. Psykologistudiet er et meget populært studie, og det er bare ikke alle, der kan komme ind – desværre!

Man må op på hesten igen efter sådan et afslag. Jeg havde ingen plan udover psykologistudiet, men jeg fandt hurtigt et arbejde, som jeg blev rigtig glad for og ikke ville være foruden. Så lidt godt er der kommet ud af det!

Jeg har valgt at blive genindskrevet på sygeplejestudiet, så jeg har en sikkerhed, hvis jeg får afslag igen. Når det er sagt så skal et enkelt afslag ikke fratage mig ønsket om at komme ind på psykologistudiet via kvote 2, så min plan fremadrettet er at søge igen. Og denne gang ved jeg lige præcis, hvad jeg skal øve mig på takket være de kurser, som jeg tog i min sidste ansøgningsproces. 

Selvom man ikke har det bedste karaktergennemsnit, gør det ikke noget at prøve at søge ind på de uddannelser, som man drømmer om. Det værste der kan ske er et afslag, og så kan man heldigvis bare prøve igen. Jeg har igennem min proces lært, at jeg ikke har travlt, og at det er okay ikke at have en plan for alt.

 

Læs mere om forberedelse