Alt du behøver vide før du går igang med kvote 2 forberedelsen

 

RESEARCH IS KEY!


Der kan være mange grunde til, at du har valgt at søge ind på kvote 2. Måske har dit drømmestudie et rigtig højt karaktergennemsnit, måske har du en udenlandsk eksamen eller en anden ungdomsuddannelse,
end den det kræver for at komme ind.

Det kan også være, at dit snit "burde" række til kvote 1, men man ved jo aldrig - og derfor har du også valgt kvote 2.

Uanset hvorfor du søger, er første STEP at gøre sig et grundigt forarbejde! 

For HELDIGVIS er det ikke et krav, at springe karakterskalaen for at blive optaget på det studie, du drømmer om. Når det så er sagt, er det vigtigt, at du ikke undervurderer, hvad det kræver at slippe igennem nåleøjet.

Start med grundigt at sætte dig ind i adgangskrav, optagelsesproces, vigtige frister osv.
på det eller de universiteter, hvor du skal søge. Læs mere her:


Udover at surfe på nettet eller spørge andre til råds i diverse Facebookgrupper, er det vigtigt, at du besøger universitets hjemmeside for at opdatere dig på aktuelle ændringer eller forhold, der kan påvirke, hvordan du skal søge i år!

KVOTE 2 RESEARCH ✓

Hvad så nu?

Du har nærstuderet universitets hjemmeside, været til åbent hus, sat 10 forskellige påmindelser
på din telefon og hentet gode råd fra ham/hende, du kender, som også har søgt kvote 2.

Tillykke! Du er nu klar til anden fase i din forberedelse!

Ret dit fokus

Der er stor forskel på at skrive en motiveret ansøgning og forberede sig til en optagelsesprøve. Du bør nu være der i processen, hvor du har 100% styr på, om du skal det ene, det andet eller noget helt tredje.

Derfor kan du gå i gang med at planlægge. Selvom det er forskelligt, hvordan man bedst bliver klar, anbefaler vi ALLE at lave en tidsplan. Det er meget vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvor mange timer, du skal sætte af til arbejdet op til din test eller ansøgningsfrist. 

Når har sat tid af og er kommet frem til en arbejdsplan, der giver mening for dig, er du klar til at stille skarpt på det, der skal blive fundamentet for din optagelse. Det kan være skriveprocessen i din motiverede ansøgning eller opgavetræning op til en test.

 

Du er nu klar til målrettet forberedelse

Du har researchet, planlagt og researchet lidt mere! Nu gælder det.

Husk, at du kan læse meget mere her på siden om opgavetræning til uniTEST eller Kvote 2-prøve. Du kan også læse om, hvordan du skriver den perfekte ansøgning.

Hvis du stadig sidder tilbage med spørgsmål eller ikke føler dig helt klar, er det en god idé, at søge hjælp fra en ven, der selv har været igennem processen eller en professionel konsulent, der kan vejlede dig, der hvor du har brug for det!