KVOTE 2 

KØBENHAVNS UNIVERSITET (KU)

 

Hvis du har besluttet dig for at søge ind på KU, men er i tvivl om, hvorvidt du har karaktergennemsnittet til at komme ind på kvote 1, kan det være en god ide at søge kvote 2. Som en del af optagelsesprocessen skal du igennem en skriftlig kvote 2-prøve.

 

Ansøgning og tilmelding til kvote 2-prøven

Når du har besluttet dig for at søge kvote 2 på KU skal du ansøge via Optagelse.dk før ansøgningsfristen d. 15 marts kl. 12. Efterfølgende er det vigtigt, at du aktivt tilmelder dig kvote 2-prøven i perioden d. 20.-23. marts. Du vil modtage en e-mail fra skolen med login til Mit KU, og så er du klar.

 

 Hvad skal en kvote 2 ansøgning indeholde? 

 • dit eksamensbevis eller seneste karakterbevis fra gymnasiet
 • dokumentation, der viser, at du opfylder alle adgangskrav til uddannelsen, du søger
 • anden relevant dokumentation (f.eks. hvis du tidligere har læst en videregående uddannelse)

 

Husk, at du via din kvote 2 ansøgning automatisk tages i betragtning til kvote 1.

HVORDAN FORBEREDER MAN SIG TIL KVOTE 2 PRØVEN?

En optagelsesprøve er både en faglig og en mental udfordring.

Hvis du klarer dig gennem prøven som en af de bedste, går du videre og inviteres enten til mundtligt eller skriftligt interview. Testen har både en sproglig og en matematisk-logisk del og indeholder ca. 60-70 opgaver (med op til 9 underspørgsmål), som du skal løse på 2 timer.

Fokusområder til din opgavetræning:

 • Faglig læseforståelse
 • Generel læsning
 • Engelsk læseforståelse
 • Matematik
 • Grafer og tabeller
 • Logik og mønstergenkendelse

Husk at overveje, hvor din tid er bedst brugt. Hvis du altid har været god til matematik, kan det være en god idé at fokusere mere på andre emner i din forberedelse. Du kan med fordel rangere efter, hvilke du bør træne mest og herefter planlægge din træning. Hvis du har svært ved at planlægge din forberedelse, anbefaler vi, at du søger hjælp, så du er sikker på at blive klar.

Læs om mental forberedelse til en test

TEST DIG SELV

DET PRAKTISKE

Hvor og hvornår?

Prøven foregår ved fysisk fremmøde i KU's ekamenshus på Søndre Campuns, Karen Blixens Vej 8 i København og vil foregå mellem d. 16.-23. april. Du kan vælge mellem de forskellige dage og tidspunkter, når du tilmelder dig.

 

Hvad skal du medbringe?

 • Dokumentation for dato og tid for din prøve
 • ID med billede (kørekort eller pas)
 • Dit login til Mit KU

Du vil få tildelt en plads med en stationær computer, og det er derfor IKKE tilladt at medbringe egen PC. Kort før prøvens start, vil du få en gennemgang af tekniske forhold.
Du må gerne medbringe iPhone eller smartwatch, men alt digitalt udstyr skal være slukket og uden for rækkevidde, når prøven går i gang. 

 

Under selve prøven

Du får en vejledning af KU, som det er en god idé at læse igennem, før du gør noget andet. Herefter kan du tilgå prøven via computerens skrivebord og fokusere på at klare dig så godt som muligt. Går der mod al forventning noget galt, kan du søge hjælp af hos it-support under hele prøven. Prøven slutter, når de 2 timer er gået.

De fleste vil opleve stort tidspres under prøven, men hvis du bliver færdig før tid, anbefaler vi, at du retter dine svar igennem. Ved at udnytte alt tiden, øger du dine chancer for at bestå prøven som en af de bedste. 

Har du grundet funktionsnedsættelse behov for særlige vilkår til optagelsesprøven, skal du dokumentere dette som en del af din ansøgning på Optagelse.dk.
Læs mere på universitets hjemmeside. 

 

Mundtligt eller skriftligt interview

Går du videre til mundtligt eller skriftligt interview, modtager du en invitation med praktisk information på mit KU eller på din e-mail. De skriftlige foregår i perioden 19.-21. maj, mens de mundtlige afholdes i uge 22-24

Med mindre du søger for at læse til Tandplejer, Veterinærmedicin, Skov- og landskabsingeniør eller Teater- og performancestudier, som er de eneste KU uddannelser med afholdelse af mundtlige interviews, vil du modtage en invitation til skriftligt interview. 

 

Læs mere om forberedelse til interviews her

KU-FRISTER

Ansøgningsfrist på optagelse.dk: 15. marts kl. 12
Tilmelding til Kvote 2-prøve på Mit KU: 20.-23. marts kl. 12
Kvote 2-prøven afholdes: 16.-23. april
Skritflige interviews: 19.-21. maj
Mundtlige interviews: uge 22-24

 

Hjælp til forberedelsen

Undersøg mulighederne for at søge hjælp til kvote 2.
Udfyld formularen og bliv kontaktet.