Kvote 2
Københavns Universitet (KU)

 

Hvis du har besluttet dig for at søge ind på KU, men er i tvivl om, hvorvidt du har karaktergennemsnittet til at komme ind på kvote 1, kan det være en god ide at søge kvote 2. Som en del af optagelsesprocessen skal du igennem en skriftlig kvote 2-prøve.

Ansøgning og tilmelding til Kvote2-prøven

Når du har besluttet dig for at søge kvote 2 på KU skal du ansøge via Optagelse.dk før ansøgningsfristen d. 15 marts kl. 12. Efterfølgende er det vigtigt, at du aktivt tilmelder dig kvote 2-prøven i perioden d. 19.-22. marts. Du vil modtage en e-mail fra skolen med login til Mit KU, og så er du klar.

Hvad skal en Kvote 2 ansøgning indeholde?

 • Dit eksamensbevis eller seneste karakterbevis fra gymnasiet
 • Dokumentation, der viser, at du opfylder alle adgangskrav til uddannelsen, du søger
 • Anden relevant dokumentation (f.eks. hvis du tidligere har læst en videregående uddannelse)
   

Husk, at du via din kvote 2 ansøgning automatisk tages i betragtning til kvote 1.

Hvordan forbereder man
sig til Kvote 2 prøven?

Hvis du klarer dig gennem prøven som en af de bedste, går du videre og inviteres enten til mundtligt eller skriftligt interview. Testen har både en sproglig og en matematisk-logisk del og indeholder ca. 60-70 opgaver (med op til 9 underspørgsmål), som du skal løse på 2 timer.

Fokusområder til din opgavetræning:

 • Faglig læseforståelse
 • Generel læsning
 • Engelsk læseforståelse
 • Matematik
 • Grafer og tabeller
 • Logik og mønstergenkendelse

Husk at overveje, hvor din tid er bedst brugt. Hvis du altid har været god til matematik, kan det være en god idé at fokusere mere på andre emner i din forberedelse. Du kan med fordel rangere efter, hvilke du bør træne mest og herefter planlægge din træning. Hvis du har svært ved at planlægge din forberedelse, anbefaler vi, at du søger hjælp, så du er sikker på at blive klar.

Det praktiske

Prøven foregår ved fysisk fremmøde i KU's ekamenshus på Søndre Campuns, Karen Blixens Vej 8 i København og vil foregå mellem d. 13.-20. april. Du kan vælge mellem de forskellige dage og tidspunkter, når du tilmelder dig.

 • Dokumentation for dato og tid for din prøve
 • ID med billede (kørekort eller pas)
 • Dit login til Mit KU

Du vil få tildelt en plads med en stationær computer, og det er derfor IKKE tilladt at medbringe egen PC. Kort før prøvens start, vil du få en gennemgang af tekniske forhold.
Du må gerne medbringe iPhone eller smartwatch, men alt digitalt udstyr skal være slukket og uden for rækkevidde, når prøven går i gang. 

Du får en vejledning af KU, som det er en god idé at læse igennem, før du gør noget andet. Herefter kan du tilgå prøven via computerens skrivebord og fokusere på at klare dig så godt som muligt. Går der mod al forventning noget galt, kan du søge hjælp af hos it-support under hele prøven. Prøven slutter, når de 2 timer er gået.

De fleste vil opleve stort tidspres under prøven, men hvis du bliver færdig før tid, anbefaler vi, at du retter dine svar igennem. Ved at udnytte alt tiden, øger du dine chancer for at bestå prøven som en af de bedste. 

Har du grundet funktionsnedsættelse behov for særlige vilkår til optagelsesprøven, skal du dokumentere dette som en del af din ansøgning på Optagelse.dk.
Læs mere på universitets hjemmeside. 

Går du videre til mundtligt eller skriftligt interview, modtager du en invitation med praktisk information på mit KU eller på din e-mail. De skriftlige foregår i perioden 17-19. maj, mens de mundtlige afholdes i uge 22-24. 

Med mindre du søger for at læse til Tandplejer, Veterinærmedicin, Skov- og landskabsingeniør eller Teater- og performancestudier, som er de eneste KU uddannelser med afholdelse af mundtlige interviews, vil du modtage en invitation til skriftligt interview. 

Vigtige datoer
for KU

Vi anbefaler, at du altid holder dig ajour på KU´s hjemmeside for frister og datoer.

Dette kursus er vores store kvote 2-kursuspakke, som dækker alle dele af den skriftlige 2-timers kvote 2-prøve. Kurset vil gøre dig væsentlig bedre i stand til at løse de forskellige typer af opgaver.

KU-ansøgningsfrist for optagelse: 15. marts
Tilmelding til kvote 2-prøven på Mit KU: 19-22. marts
Kvote 2-prøven afholdes i følgende periode: 13-24. marts
Du får svar på, om du er gået videre fra kvote 2-prøven 2 uger efter den sidste test er afholdt: Typisk omkring uge 19
For dem, der er gået videre fra kvote 2-prøven, afholdes skriftlige kvote 2-interviews: 17-19 maj.
På enkelte uddannelser afholdes mundtlige kvote 2-interviews i starten af juni.

Prøv vores GRATIS mini-test og se hvor klar du er til Kvote 2

Københavns Universitet

KU

Test dig selv

Syddansk Universitet

SDU

Test dig selv

Aarhus Universitet

AU

Test dig selv