Gå tilbage

Elitesport og studie på CBS

EMIL HYBEL KRISTENSEN, 23 ÅR, HA ALMEN

Mit navn er Emil Hybel Kristensen og jeg er 23 år gammel. Jeg er lige blevet optaget på HA Almen på CBS, via kvote 2. HA Almen var klart min første prioritet i forhold til studievalg, men jeg var inden da startet på finansøkonom, med vinterstart, velvidende at jeg helst ville søge HA Almen med sommerstart.

 

Efter 3 år som fuldtids eliteatlet, følte jeg at jeg havde tid og overskud til, at starte et studie sideløbende med min karrierer inden for sportens verden. Jeg havde dog en enkelt udfordring; at mit snit var marginalt for lavt, i forhold til tidligere års gennemsnitskrav på HA Almen på CBS. Derfor benyttede jeg mig af muligheden for at søge ind via kvote 2.

 

Mine overvejelser gik ikke på så meget andet end at jeg ville forsøge at søge ind, tage chancen og håbe på det bedste. Hvis det glippede var jeg heldigvis allerede i gang med min 2. prioritet, så jeg følte samtidig heller ikke der var så meget at tabe.

 

 

FORBEREDELSEN TIL D. 15 MARTS

Mine forberedelser til min kvote 2 ansøgning startede i løbet af februar måned, da der var ansøgningsfrist d. 15 marts. Jeg brugte ikke synderligt meget tid på at sætte mig ind i hvad jeg skulle have med eller skrive om, da en motiveret ansøgning ikke var en del af ansøgningsprocessen til HA Almen.

Personligt havde jeg havde kun muligheden for at søge ind med tidligere erhvervserfaring/arbejde, da jeg f.eks. ikke havde et langt nok udlandsophold på CV’et, eller en tidligere færdiggjort uddannelse på højere niveau end min gymnasiale. Jeg forsøgte i bund og grund at være meget omhyggelig og grundig omkring min ansøgning, da jeg vidste at den ville få stor betydning for min fremtid. Som et led i min forberedelse og ansøgning ringede jeg til CBS’ studievejledning for at høre hvad jeg evt. kunne søge ind med, da jeg heller ikke havde besiddet en fuldtidsstilling i mere end 2 måneder de sidste 12 måneder, qua min sport. Hurtigt vejledte de mig til at søge om en særlig sportslig dispensation, som skulle godkendes af Team Danmark, før jeg kunne bruge den i min ansøgning, som erhvervserfaring, da mit forbrug af tid på min sport, gjorde jeg ikke kunne varetage en fuldtidsstilling, som umiddelbart kun var interessant. Så derfra kom der fra Team Danmark et krav om en arbejdsgiver tilladelse osv. osv.

Som man nok fornemmer sad jeg bestemt ikke med min ansøgning helt selv. Jeg fik altså hjælp fra CBS’ studievejledning, min arbejdsgiver og Team Danmark, for blot at få styr på den baggrund jeg ville søge ind med. Derudover brugte jeg også et godt stykke tid på at strikke et opdateret og grundigt CV sammen, som ligeledes blev vedlagt min ansøgning.

 

HVILKE RÅD KAN DU GIVE FREMTIDIGE KVOTE 2 ANSØGERE MED PÅ VEJEN?

  • Start i god tid
  • Vær grundig og gør dit bedste
  • Vær opsøgende
  • Stil efter den perfekte ansøgning

Disse fire råd gjorde klart at jeg fik sendt en meget kvalificeret ansøgning afsted, med ro i maven velvidende om at hvis jeg ikke klarede den, havde jeg gjort mit ypperste for at komme ind.

LÆS MERE OM KVOTE 2 PÅ CBS