Valgt mellem 900 ansøgere

Mit navn er Joachim, jeg er 24 år gammel og er lige kommet ind på Odontologi (Tandlæge).

 

Lang forberedelse til kvote 2

Jeg har siden, jeg kan huske, haft svært ved at få rene 12-taller, men jeg har i lang tid vidst, jeg gerne ville studere til Tandlæge. Det er der nok også andre, der har, og derfor vil jeg gerne dele nogle af de tanker, jeg har gjort mig. Jeg har søgt ind på Tandlæge de sidste 3 år, så jeg har oplevet en del med kvote 2 ansøgninger.

Min forberedelse til at blive optaget på mit drømmestudie startede dog noget tidligere. Jeg har i 10 år arbejdet på det, men har de seneste 6-7 år intensiveret mit CV med frivilligt arbejde, arbejde, udlandsrejse og studie. Dette har jeg gjort, fordi jeg vidste, hvor meget konkurrence, der er på at komme ind på studiet. Vi var 900 ansøgere i år, og 11 kom ind på kvote 2. Jeg arbejdede derfor målrettet på mit mål, og selvom studievejledere og mange andre sagde, jeg burde finde noget andet, troede jeg altid på at med hårdt arbejde, kan man nå alt. Jeg var heldig at komme i kontakt med de rigtige mennesker, så jeg kunne opbygge CV’et.

 

Ny prøveform

Prøven blev dog ændret, da jeg endelig havde det stærke CV. Dette betød, jeg skulle finde på en ny måde at kæmpe mig ind. Jeg hørte om Aspiri og tilmeldte mig. Jeg fik et kompendie af dem, som jeg terpede og terpede, så jeg kunne blive klar til uni-prøven. Det resulterede i, at jeg til min forbløffelse kom videre til skriftligt interview. Jeg fik at vide en uge før interviewet, at jeg var kommet videre. Jeg sad med til Aspiri online workshop, hvor de kom med nogle gode pointer, hvorefter jeg sad hele ugen og øvede mig på, hvordan jeg skulle svare på en sådan måde, at jeg fik mine erfaringer og hårde arbejde med på papiret.

 

Mine bedste råd til kvote 2 er derfor:

  • Sørg for at starte i god tid.
  • Vær smart. Læg en plan. Brug tiden fornuftigt på ting, som du kan nævne til det skriftlige interview, så du virkelig kan vise, at du er den bedste kandidat.
  • Spørg om hjælp. Måske kender du nogen, som kender nogen, der kan hjælpe dig ind på det frivillige arbejde, du skal bruge for at styrke dit cv.
  • Sæt energi og tid af til at øve dig på kvote 2 prøverne. Det er kun de mest forberedte, der kommer igennem nåleøjet.