Gå tilbage

Kan GMAT bruges til kvote 2

Du har måske set hvordan der i kvote 2 Facebookgrupper bliver henvist til GMAT-bøgerne som forberedelse til kvote 2 prøven.

Har du også undret dig over hvad GMAT helt præcist er og om du bør bruge dette som din forberedelse til kvote 2 prøven? Vi har sparet dig en masse tid og har undersøgt tre af de nyeste GMAT bøger for at sammenligne det med indholdet af KU’s, SDU’s og AU’s prøver. Her kan du læse om vores fund og få et overblik over hvor bøgerne kan og ikke kan bruges i din dyrebare forberedelsestid.

HVAD ER GMAT? 

GMAT test

GMAT står for ”Graduate Management Admission Test”, og er en standardiseret test, som kan bruges som supplement til din ansøgning til kandidatuddannelser inden for forretningsadministration. Det er typisk et krav på MBA-uddannelser i udlandet.

GMAT bøger

Der findes mange forskellige GMAT-bøger og de kan variere i formål, stil og sværhedsgrad. Bøgerne indeholder typisk GMAT-praksisprøver, strategier til at tackle forskellige GMAT-spørgsmål og overordnede tips og tricks til at forberede sig til GMAT-testen.

Nogle af de nyeste bøger, som vi har undersøgt er:

 • GMAT Official Guide 2022 (1073 sider)
 • GMAT Official Guide Quantitative Review 2022 (521 sider)
 • GMAT Official Guide Verbal Review 2022 (323 sider)

 KAN GMAT BRUGES SOM FORBEREDELSE TIL KVOTE 2 PRØVEN?

Efter en grundig sammenligning med GMAT bøgernes indhold og de krav som hhv. KU, SDU og AU stiller til deres optagelsesprøver har vi kunnet liste en række ”pros and cons” for GMAT i forbindelse med kvote 2 prøven.

 

DET FANDT VI UD AF...

 • Bøgerne indeholder øvelser, der træner dig i generel matematik på gymnasialt niveau.
 • Du får et overbliksskema med regneregler.
 • Du bliver trænet i at løse matematiske problemer.
 • Kan styrke din engelske læseforståelse.
 • Du kan træne dig i at fortolke engelske tekstpassager.

 

 • GMAT træner dig i matematiske begreber på engelsk og da KU’s prøve og uniTESTen er matematik på dansk, kan dette være forvirrende.
 • Det er meget begrænset hvor mange af øvelserne der omhandler fortolkning af diagrammer, grafer og tabeller, hvilket netop er en del af kvote 2 prøven.
 • Bøgerne indeholder ikke øvelser med logik og mønstergenkendelse, hvilket kvote 2 prøven også tester dig i.
 • Du får primært kun træning i faglige tekster. Der mangler øvelser i fiktive tekster, hvor du kan træne dig selv i at gennemskue hvilket budskab der er gemt mellem linjerne
   

Selvom GMAT og kvote 2-prøverne alle er standardiserede test vil deres indhold og format være forskellige. Derfor vil GMAT-bøgerne muligvis ikke det bedste materiale til din forberedelse. De vil i bedste fald kunne forberede dig til omkring halvdelen af hvad kvote 2-prøverne kræver. Desuden er det værd at bemærke, at hvis du anskaffer dig den komplette udgave af de nyeste GMAT bøger er det 1917 sider på engelsk, som du skal igennem!

Det vil muligvis være mere hensigtsmæssigt at bruge materiale, der er specifikt designet til at forberede dig til KU’s kvote 2-prøve eller uniTESTen, da det vil give dig den bedste forberedelse til det som netop disse prøver indeholder.

HVAD SIGER KU OG SDU?

Vi har kontaktet KU og SDU for at høre om de kunne anbefale GMAT-bøgerne som kvote 2 forberedelse. De har ikke kendskab til indholdet af GMAT-bøgerne og kune derfor ikke svare på dette spørgsmål.