Gå tilbage

Læseteknik og faglige råd

Hej med jer

Jeg hedder Uswa og har 7 års undervisningserfaring på universitetsniveau og studievejledning samt en lægeuddannelse bag mig. Derudover har jeg med stor fornøjelse været med til at skræddersy et ultimativt kvote 2-kursus til KU med målet om at give ansøgere de bedst mulige forudsætninger for at få et optimalt resultat til kvote 2-prøven.

I dette blogindlæg har jeg lavet et kort overblik, der først og fremmest kan give dig en idé om, hvordan du kan strukturere din læsetræning i dagene op til din optagelsesprøve. Derudover vil jeg komme med et par tips til, hvordan du skal gribe opgaverne an under selve prøven. For udover din opgavetræning er en god læseteknik utrolig vigtig for din præstation under testen.

DAGENE OP TIL KVOTE 2-PRØVEN

Jeg anbefaler, at du inddeler din læsetræning i 3 faser: Skimming, hurtiglæsning og studielæsning. Træn læsningen dagligt og fokuser på de opgavekategorier, du møder under testen - men maksimalt 20-30 minutter. På den måde vil dine nye læseteknikker blive automatiseret adfærd hos dig.

Øv dig på materiale, der matcher opgavekategorierne du vil møde i kvote 2-prøven. Når du fx skal træne faglig læseforståelse, kan du finde artikler i Illustreret Videnskab, hvorimod du ved engelsk læseforståelse kan læse engelske nyheder eller skønlitterære tekster.

Husk også at træne dine grundlæggende matematiske færdigheder, så du bliver bedre og bedre til regneregler og hovedregning.

UNDER SELVE PRØVEN

Når du sidder til prøven, vil det være dig mod tiden. Derfor skal du fokusere på at udnytte tiden bedst muligt. Med højere læsefart og højere forståelse vil du opnå bedre resultater.

Strategi

  • Tag tid undervejs. Sæt et mål for, hvor mange spørgsmål du skal nå løbende.
  • Brug teknikker til hurtig og effektiv læsning til opgaver indenfor generel læsning samt faglig og engelsk læseforståelse.
  • Hvis du møder et spørgsmål, som du ikke kan beregne/besvare:Gå videre i stedet for at gå i stå og vend evt. tilbage senere
    eller
  • Gennemgå alle svarmuligheder og brug udelukkelsesmetoden
    eller
  • Gæt!

Husk, at hvis du ikke svarer på en opgave, tæller det som et forkert svar.

Jeg håber disse tips vil hjælpe dig både før og under kvote 2-prøven. Min anbefaling er, at det er noget, du dykker yderligere ned i enten på egen hånd eller via et kursus for at blive klar til testen.

Læseteknik er en integreret del af mit kursus til kvote 2-prøven hos ASPIRI, hvor vi ligeledes gennemgår alle typeopgaverne. Du får adgang til over 200 testlignende spørgsmål til din opgavetræning - og der er selvfølgelig også mulighed for løbende at stille spørgsmål.

Ellers vil jeg blot ønske dig held og lykke med kvote 2-prøven.

LÆS MERE OM FORBEREDELSE