Gå tilbage

Motiveret ansøgning til DMJX

Ønsker du at søge om optagelse kommunikationsuddannelse på DMJX gennem kvote 2? Så skal du skrive en motiveret ansøgning. Vi giver en række gode råd til din ansøgning. Du har desuden mulighed for at se et eksempel på en motiveret ansøgning, skrevet af en studerende, som blev optaget gennem kvote 2 sidste år.

GODE RÅD TIL EN MOTIVERET ANSØGNING:

  • Du har i denne ansøgning mulighed for at vise dine kommunikative evner - gør ekstra meget ud af at gøre opmærksom på dit skrivetalent.
  • At du sætter de ting du har lavet i dit/dine sabbatår i relation til den uddannelse, du søger ind på.
  • At beskrive hvad du mener, at du kan bidrage til studiet med (fx til studiemiljøet).
  • Nævne ting som viser, at du er ekstra motiveret fx hvis du har været til åbent hus eller kontaktet en mentor/vejleder for at høre om uddannelsen.
  • Husk at vedlægge beviser på det arbejde/praktikophold/højskoleophold som du eventuelt nævner i din ansøgning.

Nedenfor kan du se et eksempel på en motiveret ansøgning til kommunikationsuddannelsen på DMJX skrevet af en studerende (anonymiseret) som blev optaget gennem kvote 2 sidste år.

HUSK at du skal skrive din egen ansøgning, men du kan bruge det vedlagte eksempel som inspiration. Held og lykke med din kvote 2 ansøgning!

 

 ET EKSEMPEL PÅ EN MOTIVERET ANSØGNING TIL DMJX

Kampklar kommunikationskriger
Motiveret ansøgning til kommunikationsuddannelsen på DMJX

Med pen og papir i min ene hånd og et fast greb om diktafonens ”Record-knap” med den anden, står jeg klar. Jeg er klar. Klar til at observere, notere og kommunikere. Christiansborg tårner sig op foran mig og mit pressekort hænger om halsen. Jeg er klar til at formidle virkeligheden.

Tilbage til nutiden. Jeg tænder min computer og taster de tretten bogstaver på mit tastatur. Kommunikation. Jeg er klar over, at jeg vil uddanne mig inden for netop dette felt.

At kommunikation binder mennesker og aktualitet sammen, interesserer mig. Jeg er et nysgerrigt væsen på vagt over for bevægelse i samfundet, optaget af sprogets diskurser og verden omkring mig. Jeg bruger meget af min tid på at orientere mig i nyhedsbilledet, ligesom jeg ynder at nyde storbyens puls og kaffesludrende selskab, hvor alt fra højdepunkter til hashtags vendes. Men at sætte sproget i bevægelse og skrue på retoriske knapper så budskaber kommer ud over rampen, er virkelig hvad der fanger min interesse og derfor ønsker jeg at søge ind på denne uddannelse. Jeg drømmer om at skrive formidle og skabe produkter, der påvirker publikummer, rokker til synspunkter og giver nye perspektiver.

Uddannelsen passer godt til mig, fordi der ikke er langt fra tanke til handling. Det motiverer mig, at jeg som studerende får mulighed for at udtænke strategier og udfolde mig kreativt ved at afprøve ting i praksis. Jeg finder det enormt attraktivt, at det er virkelighedsnære cases, der skal træne mig i at bygge bro mellem ide og budskab. Jeg ser en skarp sammenhæng mellem kommunikationsuddannelsen og den virkelige verden, hvilket også de to praktikophold afspejler. I forbindelse med praktikopholdene tiltaler det mig, at jeg kan zoome ud fra danmarkskortet og give min uddannelse et internationalt præg ved at søge praktisk i udlandet.

Jeg sætter pris på, at en stor del af undervisningen er præget af gruppearbejde og projektarbejde. Disse undervisningsformer fungerer godt for mig, da jeg er optaget af ideen om, at man i samarbejde og fællesskab arbejder mod et mål. Det inspirerer mig, at der under uddannelsen er fokus på innovation og entreprenørskab. Her ser jeg frem til at slippe min kreative og krøllede hjerne løs og omsætte ideer til konkrete løsninger og produkter. Uddannelsens varierende indhold vil give mig forskellige veje at gå i fremtiden. Jeg er optaget af det journalistiske felt, og det er min overbevisning, at uddannelsen kan hjælpe mig i den retning. Men uddannelsen åbner også andre døre, der fanger min interesse. ”Journalist-døren” er bare én af mange, og jeg er villig til at række ud og tage fat i andre håndtag. Det er nemlig tydeligt for mig, at jeg i fremtiden vil kunne løse udfordringer inden for kommunikations- og medieverdenen med denne uddannelse i bagagen.

I efteråret 2020 var det ansvar og engagement, frihed og fællesskab og demokratiske dialoger og debatter, der satte ramme for min hverdag, da jeg i fire måneder var elev på … Højskole. På højskolen fik jeg stillet min nysgerrighed på mig selv og mine visioner for fremtiden, men også på verden omkring mig. Min interesse for kommunikation og den politiske dagsorden blev stimuleret, da jeg havde journalistik og medier som hovedfag. Under mit ophold fik jeg bragt en artikel i lokalavisen og et debatindlæg i Højskolebladet, hvor jeg reflekterede over højskolernes kunnen midt i en global pandemi. Mit højskoleophold har givet mig et solidt indblik i medieudvikling samt i det kommunikative og journalistiske håndværk. På højskolen dykkede jeg dagligt ned i et hav af informationer og nyhedsstrømme og fik forskellige historier på krogen. Jeg lavede blandt andet et interview med Clement Kjersgaard, analyserede valgkampagner i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg og skrev artikler om alt fra det lokale nabolag til den farverige og forførende svingstat Florida. Dette har givet mig erfaring med at formidle produkter til forskellige medier og målgrupper, som jeg kan anvende under uddannelsen og særligt i arbejdet med journalistisk metode og kommunikationsprocesser.

Jeg har siden starten af 2021 arbejdet frivilligt for … som er en webbaseret lokalavis med base på … Her har jeg produceret interviews og artikler, der har sat gang i den lokale debat. Jeg har i mit arbejde afprøvet og trænet mine skriftlige kommunikative evner i den virkelige verden, og har derved erfaret det vigtige i at sætte mig i modtagerens sted. Disse erfaringer er jeg overbevist om vil gavne mig i løbet af uddannelsen. Mit arbejde for … ægger min interesse for kommunikation og jeg higer efter at lære mere.

Jeg vil studere kommunikation på DMJX. Jeg vil udfordre sprogets spil og bliver klogere på medieverdenen. Jeg vil være kommunikatør.

Med blikket på blokken, brostenene under mig og Borgen bag mig, bevæger jeg mig videre med tilpas information. Næste stop er Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor jeg skal planlægge kampagne med mine medstuderende. Jeg sætter hjernen i gear. Jeg er kampklar.