Kvote 2 på CBS

Sådan kom jeg ind på Ha Kom på CBS gennem kvote 2

Mit navn er Julie og jeg er 22 år gammel -  til dagligt læser jeg erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på CBS, hvor jeg netop er begyndt på 4. Semester.

Da jeg kom ind på CBS og drømmestudiet var det igennem kvote 2. Efter to sabbatår var det tid til at tage stilling til fremtiden og jeg var netop kommet hjem fra en højskole hvor mit hovedfag var kommunikation, så jeg var heldigvis ret bevidst om hvad jeg gerne ville læse – men hvordan hele processen foregik havde jeg ingen anelse om. Jeg startede med at undersøge diverse kommunikationsuddannelser og fandt ellers ret hurtigt ud af, at CBS var min første prioritet. Den eneste udfordring var, at mit snit fra gymnasiet ikke ville sikre mig en plads på studiet, så jeg skulle søge gennem kvote 2.

 

Hvornår gik du i gang og fik du hjælp/råd fra andre?

Jeg gik forholdsvis tidligt i gang med processen, da det kræver en del mere at søge kvote 2. Jeg tog til både åbent hus på CBS for at få bekræftet mit valg af studie, samt deres infomøder for netop kvote 2 ansøgere. Infomøderne er en klar anbefaling herfra, da der bliver svaret på alle spørgsmål man end måtte sidde med. Du får tips og tricks til den gode motiveret ansøgning og de hjælper dig med at få et overblik over en ellers lidt uoverskuelig proces – også alt det praktiske!

 Jeg var særligt fokuseret på:

  • Hvad tæller med i Kvote 2?
  • Hvordan kan jeg bedst forbedre minde chancer i kvote 2?
  • Hvordan skriver man en god motiveret ansøgning?

 

Hvad er det mest udfordrende ved at søge kvote 2?

Det mest udfordrende ved at søge kvote 2 var helt sikkert alt det praktiske. Det er virkelig vigtigt at skabe sig et overblik over både ansøgningen og den dokumentation der skal vedhæftet med ansøgningen – herunder både dokumentation for arbejde og udenlandsophold. CBS er heldigvis gode til at gøre det hele mere overskueligt end det lyder. Så gør jer selv den tjeneste at tage til deres infomøder :-)

 

Gode råd fra mig til at søge kvote 2 eller vælge studie:

  • Tag til informationsmøder og åbent hus
  • Start i god tid og få styr på det praktiske
  • Vær kreativ i din motiverede ansøgning – og lad den afspejle dig 100%
  • Lad dig ikke blive skræmt af, at du ikke har snittet til at komme ind på kvote 1. Du kommer til at klare den mindst lige så godt på en kvote 2.

 

I forbindelse med det sidstnævnte gode råd, så snakker jeg af erfaring. Nu kunne jeg ikke forstille mig læse andet end HA.KOM og jeg elsker det jeg laver! Selvfølgelig er det altid en omvæltning at starte på en videre gående uddannelse og jo, det er hårdt til tider – men det sociale, studielivet, fagene, venner, veninder og alt andet det indebærer, gør det hele til en oplevelse jeg ikke ville være foruden.

 

Læs mere om kvote 2 på CBS