Gå tilbage

Sådan søger du kvote 2

Har du fundet din drømmeuddannelse?  Men er dit karaktergennemsnit ikke højt nok til at søge optagelse gennem kvote 1? Lad ikke dette holde dig tilbage for at følge dine drømme! Du har nemlig mulighed for at søge optagelse gennem kvote 2.

Vi giver dig et overblik over ansøgningsprocessen og guider dig igennem, hvordan du skal bære dig ad, når du søger kvote 2. 

 

FORSKELLEN PÅ KVOTE 1 OG KVOTE 2

Når du søger uddannelse via kvote 1 er det udelukkende dit karaktergennemsnit som bliver vurderet. Ansøgningsfristen er d. 5. juli kl. 12 på optagelse.dk.

Når du søger kvote 2 bliver din ansøgning automatisk også taget i betragtning som en kvote 1 ansøgning. Ved at søge kvote 2 har du altså både en chance for at blive optaget via din ansøgning men også via karaktergennemsnit. Det kan altså godt betale sig at søge igennem kvote 2, hvis du er i tvivl om dit snit er højt nok. Ansøgningsfristen er d. 15. marts kl. 12 på optagelse.dk.

 

NÅR DU SKAL SØGE KVOTE 2

Inden du søger kvote 2 skal du undersøge hvilke specifikke krav den uddannelse som du søger har til kvote 2. En ansøgning vil typisk bestå af en test med et efterfølgende interview eller en motiveret ansøgning. Se vores overblik over de største universiteters kvote 2 krav her.

Det kan være en god ide at forberede dig grundigt hvis du skal op til en kvote 2 prøve, da denne som regel vil teste dig bredt i dine evner som studerende. Tag vores gratis minitest for at se hvordan du ville klare dig til prøven netop nu. 

HUSK at når du søger kvote 2 er ansøgningsfristen allerede d. 15. marts kl. 12!

 

HVAD ER EN STANDBY PLADS?

Når du søger om optagelse på optagelse.dk kan du vælge at søge om en standby plads. Hvis du bliver tildelt en standbyplads kommer du på venteliste til den uddannelse du har søgt om standby på (du kan godt søge om standby på flere uddannelser, men du kan kun blive tildelt én standbyplads). 

Er du blevet optaget via en standby plads får du besked fra det pågældende uddannelsessted om hvor lang standby perioden er. I denne periode kan du få tilbudt en studieplads, hvis der skulle opstå ledige pladser. Hvis du ikke bliver tildelt en studieplads i denne periode får du et tilsagn og er dermed sikret optagelse på studiet til næste år.

Det er VIGTIGT, at du er opmærksom på, at hvis du får en standbyplads bliver du IKKE samtidig tilbudt en studieplads på en anden uddannelse. Du skal altså opveje om du har lyst til at vente op til et år med optagelse på en højt prioriteret uddannelse frem for optagelse på en lavere prioriteret uddannelse det pågældende år.