Gå tilbage

uniTEST: Faglige råd

Hej med jer

Jeg hedder Uswa og har 7 års undervisningserfaring på universitetsniveau og studievejledning samt en lægeuddannelse bag mig. Derudover har jeg med stor fornøjelse været med til at skræddersy et ultimativt kursus til uniTESTEN med målet at give ansøgere de bedst mulige forudsætninger for at få et optimalt resultat til prøven.

I dette blogindlæg har jeg lavet et kort overblik, der gerne skulle give dig en idé om, hvordan du kan strukturere din læsetræning i dagene op til uniTESTEN. Derudover vil jeg komme med et par tips til, hvordan du skal læse, når du sidder til selve prøven. For udover din opgavetræning er en god læseteknik vigtig for din præstation under testen.

DAGENE OP TIL UNITEST

Jeg vil anbefale, at du inddeler din læsetræning i 3 faser: Skimming, hurtiglæsning og studielæsning. Denne proces vil gøre din samlede bearbejdningstid på teksten længere, men til gengæld vil din forståelse være i top, fordi stoffet præsenteres for hjernen flere gange.

Bedre forståelse = bedre hukommelse.

Øv dig dagligt og fokuser på de opgavekategorier, du kan møde i prøven - men maksimalt 30 minutter. På den måde vil dine nye læseteknikker blive automatiseret adfærd hos dig.

Find materiale, der matcher opgavekategorierne, du vil møde i uniTESTEN:

  • Kvantitativ tænkning, fx Illustreret Videnskab
  • Kritisk tækning, fx debat-indlæg i saglige aviser
  • Sproglig tænkning, fx ældre romaner, noveller og lign.

Husk også at træne dine grundlæggende matematiske færdigheder, så du bliver bedre og bedre til regneregler og hovedregning.

UNDER SELVE PRØVEN

Når du sidder til prøven, vil det være dig mod tiden. Derfor skal du fokusere på at udnytte tiden bedst muligt. Med højere fart og højere forståelse vil du opnå ultimativt bedre resultater.

Hold øje med tiden undervejs. Sæt et mål for, hvor mange spørgsmål du skal nå løbende.

Hvis du møder spørgsmål under prøven, som du ikke kan beregne/besvare:

  • Gå videre i stedet for at gå i stå og vend evt. tilbage senere
    eller
  • Gennemgå alle svarmuligheder og brug udelukkelsesmetoden
    eller
  • Gæt! Hvis du ikke svarer, vil opgaven tælle som forkert svar

Jeg håber disse tips vil hjælpe dig både før og under uniTESTEN. Min anbefaling er, at det er noget, du dykker yderligere ned i for at blive klar til testen enten på egen hånd eller gennem et kursus.

Læseteknik er en integreret del af mit kursus til uniTESTEN hos ASPIRI, hvor vi ligeledes gennemgår alle uniTEST-opgavetyper, og du kan få adgang til over 200 testlignende spørgsmål til din opgavetræning. Her kan du selvfølgelig også løbende stille mig spørgsmål. Jeg håber på at se dig på kurset.

Ellers vil jeg blot ønske dig held og lykke med uniTESTEN.

LÆS MERE OM VORES KURSER