Gå tilbage

hej

Kvote 2 på Jura, KU

Jeg hedder Axel og er netop fyldt 24. Til hverdag læser jeg Jura på KU men det har slet ikke været planen altid. Jeg blev student i 2017, med både et skrækkeligt karaktergennemsnit og en skoletræthed, der ville noget. Jeg kom ud i arbejde og faldt godt til og blevet hurtigt manager for en juicebar, og fandt glæden i hårdt arbejde i takt med jeg modnedes som person. Den modenhed det kræver at varetage et studie kom stille og roligt med tiden. Jeg ville dog gerne læse så jeg forsøgte mig med både en HD sideløbende med arbejde, en Bachelor i marketing men fandt mig først endelig til rette da jeg kom ind på Jura sidste sommer, 4 år efter afsluttet STX, via Kvote 2.

  

FORBEREDELSE OG VINKEL PÅ OPTAGELSESPROCESSEN:

Da jeg besluttede at jeg ville søge in på Jura, læste jeg i forvejen en anden uddannelse. Jeg læste Marketing og det var ikke rigtigt mig. Beslutningen om at søge videre blev stadfæstet, da jeg fik svar fra KU’s første del at kvote 2 processen, nemlig en almen prøve der dækker forskellige områder. Beskeden lød på jeg var videre fra første runde, og næste del var et skriftligt interview. På forhånd vidste jeg ikke hvad spørgsmålene ville lyde på, men jeg forberedte mig primært via KU’s hjemmeside. På uddannelsens hjemmeside fremgår hvad optagne sidste år gjorde, som var skyld i deres optagelse. Inden interviewet gennemgik jeg disse punkter og afklarede med mig selv hvordan jeg følte de matchede på mig og mine kvaliteter. På denne måde havde jeg allerede afklaret mig med mig, mine værdier inden jeg begyndte. Derudover så skrev jeg meget ærligt omkring hvor jeg kom fra samt ville hen og hvor jeg følte jurastudiet passede ind.

  

GODE RÅD TIL ANDRE I LIGNENDE SITUATION:

Et par råd med til andre der evt. skulle stå i samme situation som jeg gjorde. Først og fremmest bare gå efter det, intet er umuligt. Husk ikke at være bange for at sælge dig selv, kommer du til kvote to interviewet er det potentielt en salgstale der skal bestemme din fremtid du skal levere. Husk at hold dig produktiv, kommer du ikke ind det ene år, så lav der gør dig klogere, på den ene eller anden måde og prøv igen næste år. 

LÆS MERE OM PRØVEN PÅ KU

LÆS LAURAS BLOGINDLÆG OM STUDIETEKNIK PÅ JURA