Gå tilbage

Kvote 2 på veterinærmedicin

MIN VEJ TIL DRØMMESTUDIET GENNEM KVOTE 2

Mit navn er Olivia og jeg er 22 år gammel og er netop blevet optaget som studerende på veterinærmedicin på KU gennem kvote 2.

Efter gymnasiet rejste jeg 3 måneder til Latinamerika og havde derefter to sæsoner som skiinstruktør hhv. i Canada og Østrig. Undervejs i mine sabbatår læste jeg også matematik, fysik og kemi op som enkeltfag. Da jeg, efter 3 sabbatår, søgte ind på Veterinærmedicinstudiet gennem kvote 2, var det med lave forventninger. Jeg har godt nok haft med heste at gøre hele mit liv, men forventede også at mange af dem der søgte ind, var håbefulde hestepiger.

OPTAGELSESPRØVE

Uha det var svært at vide hvad man skulle forberede sig på til optagelsesprøven. Kategorierne kunne jeg læse mig frem til, men resten var lidt gætteri. Jeg begyndte at lede på nettet efter muligheder for hjælp og fandt her Aspiris kvote 2 kursus. Herigennem blev jeg tryg i de forskellige kategorier og vidste hvad jeg gik ind til. Jeg øvede hurtiglæsning, og en masse matematiske opgaver uden hjælpemidler og derudover kiggede jeg på statistikker og tabeller og lærte at forstå dem. I de opgaver der var på engelsk, kom det mig heldigvis rigtig meget til gode at jeg havde boet 5 måneder i Canada, og brugt mit engelske på dagligt plan.

MUNDTLIGT INTERVIEW

Jeg kom heldigvis gennem nåleøjet og var i flere dage ikke til at få ned fra min lyserøde sky! Men jeg vidste godt at der stadig var lang vej.. På veterinærmedicin har de, som sidste led, et mundtligt interview modsat de fleste andre studier, hvor interviewet er skriftligt. Jeg vidste også at der ville blive lagt stor vægt på mine erfaringer, og her gik jeg lidt i stå. For jeg havde jo hverken arbejdet på et landbrug i flere år eller arbejdet frivilligt hos dyreinternater eller på klinikker. Men jeg måtte jo bruge hvad jeg havde og gik derfor i gang med at forberede mig. Og jeg forberedte mig meget. Jeg undersøgte hvilke spørgsmål de kunne stille og derudfra læste jeg om alle fagene på studiet, jeg læste om dyrevelfærdssager og om uddannelsesmuligheder efter endt studie.

 Jeg satte mig ned og så på mine erfaringer og tænkte: ”Hvordan kan jeg bruge disse ting, til at klare mig på et studie?”. Og her lærte jeg at al erfaring er relevant erfaring.

Et eksempel kunne være: ”Jeg er vant til et stort ansvar og at holde hovedet koldt under pres, da jeg i mit job som skiinstruktør har været vant til at have 7 børn med ud på de canadiske pister. Det vil jeg kunne bruge på et krævende studie som veteriærmedicin, da jeg ved at man er ansvarlig for sin egen uddannelse og at det er vigtigt at kunne holde hovedet koldt i pressede eksamensperioder.”

Til interviewet var det netop denne fremgangsmåde jeg brugte, og selvom jeg var meget nervøs, følte jeg at det gik godt. Og d. 28 juli fik jeg bevis på at det var gået over al forventning, jeg var heldigvis kommet ind.

MINE GODE RÅD:

  • Forberedelse is key. Øv dig på opgaver og spørgsmål de kunne stille (både til prøven og interview).
  • Søg uddannelser der minder om, som 2. og 3. prioritet. Jeg søgte f.eks. også biologi og husdyrvidenskab.
  • Ikke lade dig slå ud af at din erfaring ikke er det mest relevante. Al erfaring er relevant.
  • Jeg brugte denne model: 1) Hvad har du lavet? 2) Hvad har du lært? 3) Hvordan kan det bruges?
  • Du må heller ikke lade dig slå ud, hvis du til interviewet føler at det ikke går godt. Det går sikkert bedre end du tror så bliv ved med at kæmp.
  • Vis dem at det er dig der skal ind og tro på dig selv!

LÆS MERE OM KVOTE 2 PÅ KU